ויטמין D
מהו ויטמין D? למה הוא כ”כ חשוב? מה גורם חוסר בויטמין D?
חשיבות ויטמין D ויתרונותיו
ויטמין D מוכר כויטמין חשוב הנחוץ לגוף לצורך ספיגת הסידן – שהעצמות זקוקות לו על מנת לגדול.
לוויטמין D יש גם תפקיד במערכת העצבים של הגוף, שרירים והמערכת החיסונית ויש לו תפקיד חשוב במניעת מחלות כגון סוכרת, סרטן, דיכאון והאטת מחלת האלצהיימר.
חוסר בוויטמין D
חוסר בוויטמין D עלול לגרום למחלות עצם כגון אוסטאופורוזיס או רככת, השמנת יתר, בעיות שיניים, בעיות שמיעה (בעיקר אצל מבוגרים), וסת חזקה מהרגיל, עייפות ודיכאון.
את ויטמין D ניתן לקבל בשלוש דרכים:
תאי העור מסוגלים לייצר ויטמין D עם חשיפה לאור השמש. חשיפה של דקות מעטות לאור שמש חזק, פעמיים בשבוע, מביאה להפקת כל הויטמין D הדרוש למשך היום, ואף למעלה מכך, ללא צורך בצריכה נוספת במזון.
גורמים נוספים המשפיעים על מידת יכולתו של העור לייצר ויטמין D בעזרת אור השמש הם שימוש בתכשירי הגנה מפני קרינת השמש וכן צבע העור (מלנין חוסם את מרבית הקרינה העל-סגולית). עם זאת, חשיפת יתר לשמש עלולה לגרום להזדקנות העור ולסרטן העור, ולכן כל כך הרבה אנשים מנסים לקבל את ויטמין ה-D בדרכים אחרות.
מזונות עשירים בוויטמין D כוללים: חלמונים, דגים מלוחים, כבד. למספר מזונות אחרים, כמו חלב ודגנים, מוסיפים לעיתים קרובות ויטמין D. נהוג להוסיף ויטמין D למוצרי מזון שונים, בעיקר לחלב. שתיית כוס חלב מועשר בוויטמין D מספקת כרבע מהצריכה היומית המומלצת.
ניתן גם לקחת תוספי ויטמין D. חשוב לבדוק עם רופא מהי כמות הוויטמין שיש לקחת.
וניתן להשתמש בסדרת האנטי אייג’ –המושלמים של ג’רנטיק , המכילה ויטמין D.